خلاقیت

ایده خلاقانه ی معلم برای دانش آموزان در زمان شیوع کرونا

ایده خلاقانه ی معلم برای دانش آموزان در زمان شیوع کرونا

تقویت مهارت روخوانی و روان خوانی…

تمرین های کلیدی جهت تقویت مهارت روخوانی و روان خوانی. ✔️ کپی کردن و نقاشی کردن کلمات و حروف و… ✔️ تشخیص شکل از زمینه ✔️ ترسیم کلمات در فضا ✔️ پیدا کردن تفاوت در یک سری از کلمات ✔️ داستان خوانی با صدای بلند ✔️ خواندن شعر ✔️ پیدا کردن حروف متفاوت در یک متن 💎 لطفا در این روزها برای فرزندانمان وقت بگذاریم نگارنده : سرکار خانم شیما وفا – متخصص روانشناسی تربیتی – شماره مطب ۰۲۱- ۸۸۸۳۸۱۱۹

لیوان چینی

☑️ خبر: به علت وضعیت پایداری آلودگی هوا، زنگ ورزش مدارس شهرتهران روزهای یکشنبه و دوشنبه (۲۳ و ۲۴ آبانماه) تعطیل خواهد بود. به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرتهران،توصيه به مدیران و مسئولان مدارس توصیه اين است که در زنگ تفریح و مراسم صبحگاه با توجه به وضعیت کنونی آلودگی هوا، دانش‌آموزان کمتر در معرض آلودگی قرار گیرند. همچنین پیشنهاد می شود زنگ تفریح مدارس درکلاس‌های درس برگزار شود و از فعالیت بدنی دانش‌آموزان در حیاط مدرسه جلوگیری شود. البته حذف ورزش در حیاط الزاما به معنی حذف زنگ ورزش نباید باشه.میشه از گزینه هایی مثل ورزش لیوان چینی توی کلاس استفاده کرد..

ارتباط والدین و فرزندان

همه والدین آرزو دارند که بهترین پدر و مادر باشند،اما به راستی چکونه این ممکن است؟ پدر یا مادری که هم می‌توانند فرزندان‌شان را بخوبی تربیت ‌کنند و خوب و بد را به آنها بیاموزند و هم رابطه‌ای دوستانه و موفق با آنها برقرار ‌کنند. ارتباط والدین و فرزندان چگونه می توان بر همه سختیها و مشکلات زندگی غلبه کرد و در عین حال با فرزندان نیز با نرمش و خونسردی برخورد کرد. بعضی وقتی می خواهند با فرزندشان دوست باشند، دیگر نمی توانند او را بدرستی تربیت کنند و به اشتباه تصور می کنند دوست بودن به معنای تائیدکردن همه کارهای اوست و گروهی دیگر هم هستند که فقط می خواهند امر و نهی کنند و نمی دانند بچه ها به محبت و دوستی والدین هم نیاز دارند. متخصصان و کارشناسان اما نظر دیگری دارند و می گویند پدر و مادرها هم باید به فرزندان شان محبت کرده و هم باید به شیوه صحیح آنها را تربیت کنند. بنابراین بد نیست این راهکارها را در نظر داشته باشید، شاید به شما کمک کند تا در تربیت فرزندتان موفق عمل کنید: آرامش در هر کاری رمز موفقیت است. پس صبور باشید و استرس را از خود دور کنید.هرگز به فرزند خود بر چسب نزنید و او را با کسی مقایسه نکنید زیرا اثرات نا مطلوب آن غیر قابل جبران است.زدن برچسبهای منفی اثر تخریبی زیادی در بر دارد(مثل کوچولوی وسواسی من یا نادان کوچولو و…) به احساسات درونی خود اطمینان داشته باشید. شاید شنیده باشید که میزان مناسب خواب،تغذیه،تماشای تلویزیون و …بهتر است برای کودک در حد استاندارد صورت گیرد.به همین دلیل گاهی اوقات احساس گناه کرده و تصور میکنید وظیفه خود را به خوبی نرسانده اید.ولی بهتر است بدانید که هیچ کس فرزندتان را بهتر از شما نمیشناسد.بنابراین بهتر است به احساسات و تصمیمات خود نسبت به کودکتان اطمینان داشته باشید. مراقب اعمال و رفتار خود باشید. مطمئن باشید شما الگوی کودکانتان هستید.آنها اعمال شما را زیر ذره بین دارند.و از کارهایتان کپی برداری می کنند. از این فرصت استفاده کنید و دست به کارهایی بزنید که انتظار انجام آن را دارید. این شما هستید که اعمال و رفتار کودکانتان را شکل داده و آنها را آماده یک زندگی جدید می کنید. به کودکان خود اجازه دهید که اشتباه کنند و از اشتباهات خود درس بگیرند. تنها در صورتی که احتمال برود به آنها آسیبی میرسد مداخله کنید و آنها را از انجام کار مورد نظر بر حذر دارید. بگذارید بچه کاری را که دوست دارد انجام دهد. هنگامی که به کودکتان اجازه می دهید هر کاری را که دوست دارد انجام دهد این فرصت را به او میدهید که آرزوها و افکار خود را دنبال کند. اگر می بینید که کودکتان به کاری که مورد علاقه شماست تمایلی نشان نمی دهد او را وادار به انجام آن نکنید. زیرا با این کار به او می گویید که نظر و عقیده ی او محترم نیست و باید تن به خواسته های دیگران بدهد.بر عکس بهتر است در مواقعی شما به پیشنهادات او پاسخ مثبت بدهید.

چگونه توانایی خواندن کودکی را که به زودی خواندن را آغاز خواهد کرد ارزیابی کنیم؟

چگونه توانایی خواندن کودکی را که به زودی خواندن را آغاز خواهد کرد ارزیابی کنیم؟ چگونه ارزیابی کنیم؟ بررسی های توانایی خواندن را همان گونه که یک پزشک، جدول رشد کودک را مشاهده می کند، انجام دهید. در پی یک الگوی ثابت رشد با کاهش و افزایش های اندک باشید. این نشانه ی سلامتی و به این معناست که فرزند شما درحال پیشرفت درخواندن است. دوره های سنی یا پایه ای برای هر بررسی در این مقاله آمده اند، اما تنها به عنوان یک راهنما عمل می کنند. پیشنهاد می کنیم حتی اگر فرزند شما هم اکنون در سن مدرسه است، با بررسی توانایی خواندن برای خردسالان و کودکان شروع کنید و سپس پیش بروید. در این صورت، خواهید توانست تبدیل تدریجی کودک تان را به یک کتاب خوان مستقل، بهتر ارزیابی کنید. والدین چگونه می توانند کمک کنند؟ مادر و پدر نقش مهمی در هر مرحله از رشد توانایی خواندن فرزندان خود دارند. در حالی که پیشرفت کودکتان را زیر نظر دارید، به یاد داشته باشید خودتان هم باید خلاقیت به خرج دهید و فکر کنید چه کارهایی می توان کرد تا علاقه و مهارت های او را افزایش داد. ارزیابی توانایی خواندن به چه معناست؟ توجه داشته باشید که پاسخ های شما بیشتر به پرسش های مربوط به کدام گزینه هاست. اگر پاسخ هایتان بیشتر به گزینه ی الف مربوط می شوند، کودک شما هنوز در گام های نخستین این مرحله است. اگر پاسخ ها بیشتر گزینه ی ب هستند، کودک در سطح متوسط این مرحله است. اگر بیشتر گزینه ی ج را انتخاب کرده اید، احتمالا او در حال نزدیک شدن به مرحله ی بعدی خواندن است. در صورتی که نگرانی ویژه ای در زمینه ی پیشرفت توانایی خواندن در کودک تان دارید، با آموزگار او یا کارشناس کودکان مشورت کنید. کودکان هنگامی که بیشتر حروف الفبا و برخی صداهای آن ها را می شناسند، به زودی کتاب خوان های واقعی می شوند( کتاب خوان های بالقوه اند. آن ها ممکن است بپرسند: «آیا این واژه چکمه خوانده می شود» و واژه ای را در صفحه نشان دهند که با «چ» شروع می شود. ه ممکن است یک داستان رانیز با جزئیات بیشتر بازگو کنند یا از زبانی شبیه کتاب استفاده کنند، مانند عبارت «یک بار برای همیشه». آیا کودک شما: ١. داستان هایی را تعریف می کند که آغاز، میانه و پایان دارند؟ الف: هنوز نه ب: گاهی ج: بیش تر وقت ها ٢. به کتاب نگاه می کند و می پرسد :«کجا این را می گوید؟» یا «این چه می گوید؟»؟ الف:هنوز نه ب: گاهی ج: بیش تر وقت ها ٣. زمانی را به نگاه کردن به کتاب ها به صورت مستقل می گذراند؟ الف: هنوز نه ب: گاهی ج: بیش تر وقت ها ٤. به جای بازی، کتاب می خواند ؟ الف: هنوز نه ب: گاهی ج: بیش تر وقت ها آیا کودک شما می تواند: ١. همراه با هر حرف الفبا، صدای آن را بگوید ؟ الف: هنوز نه ب: برخی صداها ج: بیش ترصداها ٢. واژگانی را در یک کتاب جذاب تشخیص دهد و از روی شکل شان بخواند؟ الف:هنوز نه ب: واژه های اندکی را ج: واژه های زیادی را ٣. به پرسش های مربوط به داستان های دارای پایان باز پاسخ دهد، مانند: «توفکر می کنی او چه احساسی دارد؟» الف:هنوز نه ب: گاهی ج: بیشتر وقت ها ٤. حروف الفبا را بنویسد. الف: هنوز نه ب: برخی حروف را ج: بیش تر حروف را نگران نباشید! طبیعی است که کودک شما: ١. مدت زیادی در این مرحله بماند. ٢. حروف یا واژگانی را بنویسد که شما نمی توانید تشخیص دهید. از کودک تان بخواهید آن ها را برای شما بخواند. ٣. حروفی را که شبیه هم هستند، با هم اشتباه بگیرد.